Hieronder vind je het nieuwe aanbod voor het voorjaar 2019.

Deze workshops worden georganiseerd door mezelf: Vicky Bogaert; fotografe, phonetografe en blogger. In 2011 kocht ik mijn eerste smartphone, in 2012 stelde ik voor een eerste keer tentoon met smartphonefoto’s en begon ik workshops smartphonefotografie te geven, in 2015 schreef ik mijn eerste boek “Iedereen Smartphonefotograaf” (uitgegeven door Stichting Kunstboek) en in november 2017 kwam mijn tweede boek uit “De Phonetograaf” (uitgegeven door Van Halewyck)!  In 2012 begon ik als eerste in Vlaanderen met workshops smartphonefotografie, intussen staan er al meer dan honderd workshops op mijn teller, die ik meestal op aanvraag geef: voor bedrijven, culturele en sociale organisaties, overheidsinstanties, vrije tijds-organisaties, … . Wil je zelf ook graag een workshop-op-maat aanvragen? Stuur me dan gerust een mailtje.

Voor 2019 heb ik beslist om voor mijn eigen aanbod wat minder workshops te geven en enkel in XL-versie: geen korte basisworkshops meer, maar een héle dag waarbij er voldoende ruimte is om dieper in te gaan op het technische luik, compositie en beeldopbouw en nabewerking. En om iedere deelnemer de tijd en ruimte te geven om antwoord te krijgen op individuele vragen. Bij iedere workshop word je ook uitgenodigd om in een gesloten facebookgroep (beperkt tot de deelnemers van een bepaalde workshop) achteraf nog vragen en bevindingen te delen. Om tips uit te wisselen en resultaten te tonen. Om achteraf feedback te geven en te krijgen als je dat graag wenst. Zo blijft de workshop niet beperkt tot die ene lesdag.


VOORJAAR 2019:


LEUVEN – zaterdag 30 maart 2019 / 10u-17uNoordoever
of
LEUVEN
– zaterdag 11 mei 2019 / 10u-17u / Noordoever
(max. 12 deelnemers)
In deze XL workshop leer je eerst hoe je de best mogelijke foto maakt met je smartphone, hoe je het meeste uit je smartphonecamera haalt. Je krijgt technische tips en leert betere composities maken. Je probeert alles uit aan de hand van korte technische en creatieve opdrachtjes. In het tweede deel van de workshop leer je alles over nabewerken en wat je allemaal kan doen met je foto’s.
> MEER INFO HIER


HASSELT – zondag 31 maart 2019 (11u-17u)
Een unieke workshopdag!
We starten de dag met een korte, krachtige workshop over hoe je betere foto’s kan maken met je smartphone.
Vervolgens trekken we de stad in. Hasselt-kenner en charmante gids Karolien van OWSH neemt ons mee naar de verborgen plekjes en visuele straatkunst-parels die Hasselt ons te bieden heeft. Karolien vertelt er leuke weetjes en anekdotes bij en je krijgt foto-opdrachtjes bij elke stop om ook je fototechnische en compositorische skills aan te scherpen. Met een prachtig visueel decor.
Onderweg lunchen we lekker in het stadscentrum en met een gevulde maag zetten we nadien de zoektocht verder naar mooie muren en mooie beelden om te eindigen met het laatste stukje van de workshopdag: de nabewerking. Je krijgt een demonstratie van enkele nabewerkingsapps waarna je zelf aan het nabewerken gaat. > MEER INFO HIER


LEUVEN / zaterdag 16 maart 2019 / 10u-16u / Noordoever
of
LEUVEN / zondag 7 april 2019 / 10u-16u /Noordoever

Naast fotograferen kan je uiteraard ook prima video’s maken met je smartphone! In deze workshop leer je de technische do’s en dont’s, leer je interessante standpunten kiezen en originele composities maken. We gaan het hebben over hoe je technisch en inhoudelijk een prikkelende video maakt en wat er komt kijken bij montage. Welke soort overgangen je kan gebruiken, wat de ‘truukjes’ van de pro’s zijn. Welke accessoires je kunnen helpen voor een stabieler beeld, beter geluid, … .
> MEER INFO HIER


Enkele getuigenissen van deelnemers (waarvoor ontzettend veel dank!):

“Je neemt heel vaak foto’s met je smartphone en je vraagt je (beetje sceptisch zelfs) of je nog iets kan bijleren … binnen de 10 minuten wist je dat het antwoord ‘ja!’ is. 10/10 voor deze originele workshop!” – Githa

“De workshop was heel leerrijk en vooral heel praktisch! Je leert niet enkel van Vicky, maar ook van elkaar door de vragen die gesteld worden en het praktische gedeelte. Met alle tips kan je tijdens de workshop zelf maar zeker nadien meteen aan de slag om mooiere foto’s te maken met je smartphone!” – Marieke

“Al wie graag foto’s trekt met zijn smartfoon zou deze workshop moeten volgen, echt een aanrader voor groot en klein, oud of jong.
Ik heb er veel uit geleerd. Ook kleine aanpassingen of nabewerkingen zijn even belangrijk als het trekken zelf. Vind daar maar eens je weg tussen al die apps. Hartelijk dank Vicky!” – Lou

“Als ervaren spiegelreflex-fotograaf dacht ik (zoals veel fotografen) dat je met een iPhone leuke kiekjes kon maken maar ook niet meer dan dat. Maar sinds ik de cursus van Vicky volgde ben ik door een virus gebeten. De iPhone heeft een topcamera die je ook nog eens altijd bij hebt. Mits de juiste camera- en nabewerkings-apps kan je schitterende beelden maken met een iPhone (sorry, ik ben een Apple-man). De camera van mijn iPhone draait inmiddels overuren. Onlangs was ik voor het werk onderweg met de trein naar Frankfurt. Bij de overstap in Luik zag ik een bijzonder mooie zonsopgang. Vroeger zou ik gedacht hebben: “F*ck, ik heb mijn camera niet bij”. Maar ik nam gewoon de iPhone en maakte een schitterend beeld van de Luikse skyline bij zonsopgang, waavan ik nu denk: “Ik zou het amper beter kunnen met mijn spiegelreflex”. Om een lang verhaal kort te maken: ik had enkel dat vonkje van Vicky’s workshop nodig om helemaal ‘into phonetogafie’ te raken.” – Jeroen

“Ik was echt aangenaam verrast hoe leuk en enthousiast deze workshop gegeven wordt, en zoveel nieuwe dingen geleerd op zo korte tijd, echt super!” – Kristien


Bewaren