Naar aanleiding van mijn tweede boek ‘De Phonetograaf’, dat eind vorig jaar uitkwam bij uitgeverij Van Halewyck, gaf ik dit jaar een heel aantal workshops smartphonefotografie op verschillende plekken in Vlaanderen. Die workshops liepen goed en kregen heel fijne feedback. Ik plande een zomerstop in, maar in de lente begon het al te kriebelen om voor het najaar van dit jaar met een nieuw aanbod uit te pakken; niet enkel fotografie maar ook video.
En nu is het zo ver!
Hieronder vind je de nieuwe workshops die gepland staan vanaf september in Leuven, Hasselt of Gent:

 


LEUVEN – zaterdag 15 december 2018 / 10u-17u / Noordoever
of GENT – zaterdag 8 december 2018 / 10u-17u / Woest
(max. 12 deelnemers)
In deze XL workshop leer je eerst hoe je de best mogelijke foto maakt met je smartphone, hoe je het meeste uit je smartphonecamera haalt. Je krijgt technische tips en leert betere composities maken. Je probeert alles uit aan de hand van korte technische en creatieve opdrachtjes. In het tweede deel van de workshop leer je alles over nabewerken en wat je allemaal kan doen met je foto’s.
> MEER INFO HIER

HASSELT – zondag 9 september 2018 / 10u-17u
Een unieke workshopdag!
(VOLZET!)
We starten de dag in Hostel H waar je een korte, krachtige workshop krijgt over hoe je betere foto’s kan maken met je smartphone.
Vervolgens trekken we de stad in. Hasselt-kenner en charmante gids Karolien van OWSH neemt ons mee naar de verborgen plekjes en visuele straatkunst-parels die Hasselt ons te bieden heeft. Karolien vertelt er leuke weetjes en anekdotes bij en je krijgt foto-opdrachtjes bij elke stop om ook je fototechnische en compositorische skills aan te scherpen. Met een prachtig visueel decor.
Onderweg lunchen we lekker bij Fietsbar weliswaar zonder fiets maar wél met grote honger. Met een gevulde maag zetten we nadien de zoektocht verder naar mooie muren en mooie beelden om te eindigen in Hostel H voor het laatste stukje van de workshopdag: de nabewerking. Je krijgt een demonstratie van enkele nabewerkingsapps waarna je zelf aan het nabewerken gaat.

LEUVEN / zaterdag 6 oktober 2018 / 11u-15u / Noordoever
(max. 12 deelnemers)
Naast fotograferen kan je uiteraard ook prima video’s maken met je smartphone! In deze workshop leer je de technische do’s en dont’s, leer je interessante standpunten kiezen en originele composities maken. We gaan het hebben over hoe je technisch en inhoudelijk een prikkelende video maakt en wat er komt kijken bij montage. Welke soort overgangen je kan gebruiken, wat de ‘truukjes’ van de pro’s zijn. Welke accessoires je kunnen helpen voor een stabieler beeld, beter geluid, … .
> MEER INFO HIER

Enkele getuigenissen van deelnemers (waarvoor ontzettend veel dank!):

“Je neemt heel vaak foto’s met je smartphone en je vraagt je (beetje sceptisch zelfs) of je nog iets kan bijleren … binnen de 10 minuten wist je dat het antwoord ‘ja!’ is. 10/10 voor deze originele workshop!” – Githa

“De workshop was heel leerrijk en vooral heel praktisch! Je leert niet enkel van Vicky, maar ook van elkaar door de vragen die gesteld worden en het praktische gedeelte. Met alle tips kan je tijdens de workshop zelf maar zeker nadien meteen aan de slag om mooiere foto’s te maken met je smartphone!” – Marieke

“Al wie graag foto’s trekt met zijn smartfoon zou deze workshop moeten volgen, echt een aanrader voor groot en klein, oud of jong.
Ik heb er veel uit geleerd. Ook kleine aanpassingen of nabewerkingen zijn even belangrijk als het trekken zelf. Vind daar maar eens je weg tussen al die apps. Hartelijk dank Vicky!” – Lou

“Als ervaren spiegelreflex-fotograaf dacht ik (zoals veel fotografen) dat je met een iPhone leuke kiekjes kon maken maar ook niet meer dan dat. Maar sinds ik de cursus van Vicky volgde ben ik door een virus gebeten. De iPhone heeft een topcamera die je ook nog eens altijd bij hebt. Mits de juiste camera- en nabewerkings-apps kan je schitterende beelden maken met een iPhone (sorry, ik ben een Apple-man). De camera van mijn iPhone draait inmiddels overuren. Onlangs was ik voor het werk onderweg met de trein naar Frankfurt. Bij de overstap in Luik zag ik een bijzonder mooie zonsopgang. Vroeger zou ik gedacht hebben: “F*ck, ik heb mijn camera niet bij”. Maar ik nam gewoon de iPhone en maakte een schitterend beeld van de Luikse skyline bij zonsopgang, waavan ik nu denk: “Ik zou het amper beter kunnen met mijn spiegelreflex”. Om een lang verhaal kort te maken: ik had enkel dat vonkje van Vicky’s workshop nodig om helemaal ‘into phonetogafie’ te raken.” – Jeroen

“Ik was echt aangenaam verrast hoe leuk en enthousiast deze workshop gegeven wordt, en zoveel nieuwe dingen geleerd op zo korte tijd, echt super!” – Kristien


Op de hoogte blijven via de nieuwsbrief?


Maar ben je zelf geïnteresseerd om een workshop aan te vragen voor een groep? Stuur me dan een mailtje op info@smartphonefotografie.be en dan kijk ik graag wat ik voor jou kan doen.