web analytics

Wie?

Ik ben Vicky Bogaert, ergens-in-dertig en fotograaf. Ik ben afgestudeerd aan Sint-Lukas Hogeschool in Brussel en volgde een volledige analoge foto-opleiding, want zo was dat nog aan het begin van de jaren 2000. Ik hou van analoge fotografie, maar eigenlijk hou ik van fotografie tout court. En voor mij zit het verschil niet in het toestel, in de drager, in het technologische … maar in de fotograaf, in de verteller. In 2011 kocht ik mijn eerste smartphone, omdat ik dan altijd een camera bij had. Een behoorlijke camera, geen geweldige camera. Maar dat hoefde niet. Ik wilde beelden maken. Overal. Intussen ben ik aan mijn tweede smartphone toe, die over een betere camera beschikt dan de eerste. Want die snuggere smartphonefabrikanten weten maar al te goed hoe ze de consument tevreden moeten maken. En dus worden de smartphonecamera’s beter.

Sinds die eerste smartphone ben ik heel veel beelden gaan maken. Die zette ik online. Ik werd gevraagd om een kleine expo te houden met die smartphonebeelden. En of ik er dan ook voor een groep bezoekers een workshop aan wilde koppelen. Daarna werd ik vaker gevraagd om smartphonefotografieworkshops te geven. En dan in 2015 kwam de vraag of ik er een boek over wilde schrijven. En in 2017 schreef ik een tweede boek: De Phonetograaf.
Ik ben zelfstandig beeldenmaker, onder de noemer Silver Sixpence Studio. Ik beoefen fotografie en geef er workshops over. Na jaren ervaring deel ik mijn kennis graag voor dit vak.
En vandaar ook deze blog.

(foto gemaakt door Myra Fotografie)

Bewaren