(c)Vicky BogaertGisterenavond heb ik wat zitten spelen met de double-exposure app Union. Double exposure (= dubbele belichting) is een term die uit de analoge fotografie stamt. Je kon twee keer een niet-ontwikkeld negatief belichten zodat je twee foto’s over elkaar kon maken. In de digitale fotografie kan dit in principe niet, je kan de sensor niet twee maal belichten alvorens die de foto “ontwikkelt”. Maar uiteraard bestaan er apps waarmee je dit effect kan nabootsen. Zoals Union. Deze app is enkel beschikbaar voor iOs en is betalen, maar er bestaan andere alternatieven, zoals Image Blender (iOs en betalend) of Magic Blend (Android, gratis). En nog honderden andere alternatieven, gewoon even op “double exposure” zoeken in de app store.

Ik heb deze twee foto’s gecombineerd:

(c)Vicky Bogaert

 

 

 

IMG_9277IMG_9276Als achtergrond heb ik het bevroren glas ingesteld
en als voorgrond het paard.
Als “blending mode” heb ik gekozen voor “darken”, maar de beste methode hangt echt van beeld tot beeld af. Probeer ze eens uit en kijk wat jij het best vindt werken.

Vervolgens heb ik ook nog wat aanpassingen gedaan aan de transparantie, de belichting en het contrast om tot een resultaat te komen waar ik tevreden mee was.

IMG_9280 IMG_9278 IMG_9279
Het eindresultaat valt nog een beetje donker uit, maar de eindfoto kan ik in een andere app eventueel in z’n geheel nog wat lichter maken.