In je foto-galerij staan vaak veel foto’s waar je niks mee doet. Ze halen niet de ‘selectie’ van beelden die je post op sociale media. Of je drukt ze niet af, je deelt ze met niemand. En ze blijven lange tijd staan op je smartphone, je bekijkt ze niet en ze nemen opslagruimte in beslag.
Een beetje zielig toch, niet? Want vaak zitten daar wel interessante beelden tussen, maar zeggen ze op zichzelf niet zo veel.

Daarom maak ik om de zo veel tijd tweeluiken. Dan scroll ik door mijn foto’s en ga ik op zoek naar 2 beelden die ik kan linken met elkaar.
Die link kan heel verschillend zijn: een bepaalde kleur die terugkomt in beide beelden, een gelijkaardig onderwerp, eenzelfde compositie, een vorm die ik terugzie, … alles kan!
Het enige wat je nodig hebt, is een app waarmee je eenvoudige collages kan maken. Ik gebruik daar zelf Pixlr voor (hier voor iOS, hier voor Android), maar er zijn tal van apps op de markt. Misschien heb je er zelf al eentje die je vaker gebruikt?

Deze tweeluiken maakte ik alvast van foto’s die ik in 2017 nam:

Blaas je je oude foto’s ook wat nieuw leven in en zet je ze samen in een tweeluik? (Of misschien zelfs een drie- of vier- of meer-luik?) Deel ze met #ikbendephonetograaf dan geniet ik graag mee! 🙂


Je vindt heel wat tips en leuke foto-ideetjes in mijn nieuwe boek, de Phonetograaf.
Wil je ook een exemplaar van mijn nieuwe boek? Hier kan je rechtstreeks bij mij eentje bestellen. Je vindt het boek ook in de boekhandel of bij bol.com.

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.
Ooh en kom gerust eens langs op Instagram!