Als ik één app mag aanraden … Snapseed would be it.
Een heel uitgebreide, zeer subtiele en – niet onbelangrijk – gratis app! Deze app is bovendien beschikbaar voor Android als iOs-gebruikers. Zoals vaak blijven de Windows Phoners weer wat in de kou staan. Windows Phone is nooit enorm doorgebroken (beetje onterecht omdat ze vaak over écht goeie camera’s beschikken) en zijn voor app-ontwikkelaars dus geen rendabele markt.

In de Snapseed-app zitten ongelooflijk veel bewerkingstools dus was het voor de makers wat creatief omspringen met hoe ze er alles op een overzichtelijke manier in konden steken.
 Als je een foto opent in de app, druk je op de witte bol rechtsbeneden.
Dan krijg je bovenaan een lijst “tools” te zien (dat zijn alle basis nabewerkingen om je foto zelf beter te maken).
Onder de tools staan de filters (dat zijn alle “effectjes”, extra’s die je toevoegt aan je foto).
In deze app gebruik ik zelf enkel de tools.

Als je dan de eerste in de lijst “afstellen” kiest, dan zie je aanvankelijk enkel je foto.
 Als je dan echter met je vinger over het scherm van boven naar beneden scrollt, zie je een lijst van alle bewerkingen die onder “afstellen vallen”.
Als je er eentje kiest kan je door met je vinger van links naar rechts te schuiven kiezen in welke mate je de bewerking toepast.
And so on …
Ik kan heel lang over deze app doorgaan, want er staan nog tal van fantastische opties in, maar ik nodig je vooral uit om deze app te installeren en zelf uit te proberen. You’re welcome!