Deze zomer stort ik me volledig op smartphonevideo. Ik ga regelmatig One Minute Movies maken – de naam zegt het zelf – filmpjes van 1 minuut. Dat kan een sfeerverslag zijn van een uitstap, maar evengoed een banaal dagje thuis. Ik wil volop experimenteren met technieken, montagetruukjes en apps.
Na de zomer lanceer ik dan een reeks workshops smartphoneVIDEO.
Als je als eerste op de hoogte wil blijven van het aankomende workshop-aanbod: schrijf je dan zeker in op de NIEUWSBRIEF.

Afgelopen weekend ging ik naar Best Kept Secret festival en maakte er een kort sfeerverslag van.
Toegegeven: het is mijn eerste One Minute Movie en het resultaat vind ik zelf niet zo goed. Maar toch wil ik het filmpje delen, zodat jullie mijn proces mee kunnen volgen. Mijn grootste fout was vooral dat ik te weinig beelden heb gemaakt en daardoor ook te weinig goeie beelden. Een montage van één minuut lijkt kort, maar net door die korte tijdsspanne moeten je beelden echt top zijn. Je hebt niet de tijd om rustig een verhaal op te bouwen.
Ik was tijdens het festival dan ook vooral bezig met van het moment te genieten en eigenlijk is dat het belangrijkste. Dus ik vind het ook niet zo erg dat daardoor het filmpje wat minder is. Ik zie deze filmpjes vooral als een leerproces en een leuke, creatieve manier om mijn dagelijks leven te documenteren. Voor later als we groot zijn. 😉