Afgelopen week stootte ik op dit artikel. Blijkbaar is Nick Cave ook een phonetograaf! Zijn favoriete app is ShakeItPhoto (sorry Android-gebruikers, deze app is enkel beschikbaar voor iOs) waarmee je ‘polaroidfoto’s’ maakt. Je kan kiezen of je rechtstreeks met de app fotografeert of liever eerder gemaakte foto’s importeert in de app.

Ik kocht de app aan voor 2,29€ en probeerde het uit. Het is een heel eenvoudige app zonder veel mogelijkheden. Het is heel simpel: je neemt de foto (je kan wel eventueel over- of onderbelichten), de app vraagt je of je de foto wil ‘ontwikkelen’ of een nieuwe wil maken. Als je de foto wil ontwikkelen, zie je effectief polaroidgewijs langzaamaan verschijnen. Je kan in de instellingen kiezen of je voor snelle of trage ontwikkeling wil gaan. Het resultaat blijft hetzelfde, dus je keuze baseer je vooral op het feit of je geduldig bent of niet.

Dat is het. Geen extra mogelijkheden, geen filters of dergelijke. Gewoon een foto maken en ontwikkelen. Je kan bij de instellingen wel kiezen of je een polaroid kader wil of een kader zonder onderaan de brede polaroidrand.

En dat is net de kracht van deze app, je hoeft geen keuze te maken. Tussen al die miljoenen apps waar je dit en dat mee kan is dat echt een verfrissing.
Groot nadeel: dit is een fijne app voor digitaal gebruik, maar je foto’s worden in lagere resolutie geëxporteerd, dus voor grote afdrukken te maken van je foto’s is deze app niet echt geschikt.

Enkele van mijn resultaten:

Omdat de app je foto lichter maakt dan hoe je hem opneemt, kan het interessant zijn om je foto bij opname te onderbelichten:

1) niet-onderbelicht / 2) wel-onderbelicht.

 

 Je vindt heel wat tips en leuke foto-ideetjes in mijn nieuwste boek, ‘de Phonetograaf’.
Wil je ook een exemplaar van mijn nieuwste BOEK? Hier kan je rechtstreeks bij mij eentje bestellen. Kom op 2 november in de voormiddag gerust langs aan de stand van Van Halewyck op de boekenbeurs, je kan er mij vinden van 10u30 tot 13u!
Je vindt het boek ook in de boekhandel of bij bol.com.
Of wil je graag een WORKSHOP volgen? Check dan het workshopaanbod voor dit najaar.

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.
Ooh en kom gerust eens langs op Instagram!