Ik installeerde de app LongExpo, waarmee je foto’s kan nemen met een lange sluitertijd. Of toch zogezegd. Eigenlijk zet deze app de sluiter van je camera niet echt langer open, want dan is de kans groot dat je altijd overbelichte foto’s krijgt. Wat deze app wél doet is dit: gedurende de tijd die je instelt, bijvoorbeeld 1 seconde, maakt de app meerdere foto’s maken en combineert die met elkaar.

Dus heb ik wat zitten experimenteren met zelfportretten. Ik zette mijn smartphone op een statief, want anders neemt deze app ook mijn handbeweging mee in het beeld en krijg ik een ‘bewogen’ foto.

Ik gebruikte een afstandsbediening om te fotograferen en stelde de app in op een halve seconde. En vervolgens schudde ik met mijn hoofd terwijl de foto werd genomen.

En dan kwam ik tot deze resultaten:


(Je ziet hier de afstandsbediening in mijn hand.)

Nadien hield ik mijn hoofd eens stil en bewoog ik met mijn hand voor mijn ogen. Zo verkreeg ik dit resultaat waarbij het lijkt dat ik door mijn hand kijk.


Maar probeer het vooral zelf ook eens!
Tik in je app-store op je smartphone ‘long exposure’ in en je vindt tal van apps waar je dit soort experimenten mee kan doen. Veel plezier ermee. 🙂

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.