Er is geen ontkennen meer aan: kerst staat voor de deur. En daar horen uiteraard kerstwensen bij. Dus ging ik op zoek naar leuke apps om zelf een digitale kerstkaart – met eigen smartphonefoto uiteraard – te maken.

Ik vond héél veel apps, maar slechts eentje waar ik echt alles wat ik wilde mee kon doen: Canva.
Goed nieuws: Canva is beschikbaar voor iOs, voor Android, in smartphone- én tablet-app én je kan er ook op je computer mee aan de slag. Hallelujah!

Canva is echt top: er zitten gigantisch veel lay-outs in deze app, met vooringestelde formaten afhankelijk waarvoor je ze nodig hebt: voor digitale doeleinden (facebook, instagram, pinterest, …), maar ook voor print (poster, flyer, postkaart, …).
De lay-outs zijn mooi en professioneel en geven je al een canvas (snap je ‘m?) om op te werken, je hoeft dus niet van een spreekwoordelijk wit blad te starten. Je kan de lay-outs aanpassen zoals je zelf wil en elementen zoals illustraties en tekst toevoegen.

Ik ben alvast zelf even aan het werk gegaan om van deze foto van serieuze Mellow iets te proberen maken:

Ik maakte snel deze 3 kaartjes:


Ok, heel minimalistisch.

Ik deed dit op mijn smartphone en moet wel toegeven dat dit niet altijd even vlotjes ging. Misschien zijn mijn vingers te dik, dat is ook goed mogelijk.
In ieder geval: Canva is een TOPapp, gratis (jeej!), met oneindig veel mogelijkheden. Een aanrader. Maar werk bij voorkeur op een iets groter scherm indien mogelijk.

Hierbij even mijn werkproces van kaartje nummer twee:

 

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.
Ooh en kom gerust eens langs op Instagram!