(c)VickyBogaert

(c)VickyBogaert

Ik zat met mijn lief in een cafeetje in New York. Hij zat een boek te lezen (enfin, de reisgids eigenlijk, maar “een boek” klinkt beter 😉 ) en ik zag dat het licht nét op zijn gezicht viel. Aha! Foto-alarm!
Dus haalde ik mijn smartphone boven en liet ik het toestel z’n werk doen.

(c)VickyBogaert
Ik kreeg dit als resultaat:
niet bepaald mijn beste werk.

Dus heb ik de belichting aangepast. Ik heb eerst het licht gemeten op zijn gezicht, dat deed ik door te tikken op het scherm waar zijn gezicht zat. Niet alleen stel je dan scherp, je toestel meet ook het weerkaatste licht op die plaats. En vaak lost dat het probleem al op. Maar niet in dit geval. In dit geval moest ik nog extra onderbelichten. Dat deed ik door mijn vinger op het scherm te houden (tot er een soort schuifbalkje verschijnt) en dan naar beneden te schuiven zodat mijn beeld donkerder werkt. Ik heb een iPhone, bij andere soort smartphones werkt het op andere manieren. Sommige smartphones hebben in hun camera keuzemenu een knopje met een plus- en minteken, daar kan je de belichting mee aanpassen. Check eens met jouw toestel hoe het moet. Want het is een heel krachtige tool die je vaak wél de beelden helpt maken die je voor ogen hebt.