​Ik zette mijn smartphone voor mijn slaapkamerraam en maakte met de Hyperlapse app (van instagram) deze “time-lapse”. Bij een time-lapse worden minder beelden opgenomen dan er beelden per seconde worden afgespeeld bij een video. Standaard worden er 24 beelden per seconde afgespeeld, als je van een scène maar 6 beelden per seconde opneemt en die afspeelt aan de normale snelheid van 24 beelden/seconde, krijg je een versnelde film. Deze techniek is allesbehalve nieuw, de eerste toepassing dateert al uit 1897.
Maar wat deze hyperlapse app eigenlijk doet, is gewoon een video maken. Je kan de video dan exporteren aan een grotere snelheid, je kan tot 12x versnellen. Dus de oude techniek van foto’s maken, wordt hier niet meer toegepast. Wat wel heel fijn is aan deze app, is dat je video wordt gestabiliseerd. Als je uit de hand opneemt, gaat deze app automatisch de bibberige video stabiliseren, alsof je met een soort statief in je handen werkt. Dat maakt dat je niet misselijk wordt als je naar je video kijkt. 😉

Ik maakte dit filmpje met de Hyperlapse app van Instagram. Deze is enkel beschikbaar voor iOs. Maar voor Android zijn er uiteraard ook opties, zoals de Microsoft Hyperlapse Mobile of vele anderen.