Omdat het vakantie is! (Of omdat het weekend is, voor de volwassenen die geen vakantie hebben.)
Hier een ideetje om met de kinderen te doen. Die van jezelf of die van een ander. 🙂
Ik heb geen kinderen maar ben afgelopen langsgeweest bij mijn neefje en nichtje aan zee en om mijn status van ‘coole tante Vicky’ hoog te houden, had ik een knutselfotoplannetje bedacht.

De benodigdheden:

Heel eenvoudig: papier (bij voorkeur gekleurd, maar wit kan uiteraard ook. Indien gewenst, kan je het papier inkleuren of een tekening op maken.), satéstokjes, een schaar en plakband.

Vervolgens maak je wat vormen die je in de foto gaat gebruiken; wij hebben wat kledingstukken gemaakt en bootjes.
Daar maak je aan de achterkant het stokje aan vast met een stukje plakband.

En dan ga je creatief aan de slag!
Je gaat met verhoudingen spelen: door iemand ver van de camera te zetten, maak je de persoon kleiner. Door de kartonnen vormpjes dichtbij de camera te houden, maak je die groter.
En zo probeer je tot je tot grappige beelden komt:


Voor dit soort beelden is het een voordeel dat de smartphonecamera over een grote scherptediepte beschikt. Dat wil zeggen dat het grootste deel van je beeld scherp is, zowel dingen die zich ver van de lens bevinden als dingen dichtbij. Bij een grote spiegelreflexcamera wordt de achtergrond al gauw onscherp als je scherpstelt op iets dichtbij de camera. Dat is een heel mooi effect, maar voor dit idee is dat niet ideaal.

Zo, ik hoop dat je zelf zin hebt gekregen om met dit idee aan de slag te gaan! 🙂
Als je hierdoor geïnspireerd bent geraakt en foto’s zou posten, mag je altijd #dephonetograaf gebruiken, dan kan ik je foto’s ook vinden en ze met veel plezier bekijken.

 

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.