Hoera! Feest! Want vanaf vandaag ligt mijn nieuwe boek ‘De Phonetograaf’ in de boekhandel!
De titel is uiteraard een woordspeling op fotograaf, nl. fo(on)tograaf. 🙂

Iets meer dan twee naar na mijn eerste boek ‘Iedereen Smartphonefotograaf’ had ik het gevoel dat het tijd was voor een nieuwe aanpak. In ‘De Phonetograaf’ wil ik de lezer instant inspireren. De bedoeling is dat je het boek openklapt en met wat je op die dubbele pagina ziet al meteen zin hebt om zélf aan de slag te gaan. Er staan in het boek dus geen lange teksten, maar héél veel foto’s waarbij ik kort aangeef hoe ik de foto maakte: technisch, compositiegewijs en ik deel ook wat nabewerkingstips.
In het begin van het boek geef ik wat technische tips, zodat je weet wat de do’s en don’ts zijn van de smartphonecamera.
Nadien is het boek in hoofdstukken opgedeeld:
PORTRET
tips over het fotograferen van mensen
FOTOGRAFEREN MET KINDEREN
leuke apps en interactieve creatieve ideetjes om met kinderen te phonetograferen
LANDSCHAP
hoe kan je een landschap mooi in beeld brengen met je smartphonecamera
ONDERWEG
tips en ideetjes om onderweg te phonetograferen; op reis, maar evengoed tijdens je pendeltocht naar het werk
THUIS
hoe breng je je eigen thuis leuk in beeld?
VOOR DE PRO’S
ik ben op bezoek geweest bij 3 vrouwelijke ondernemers die beroepshalve smartphonefoto’s maken: voor de blog, de webshop, instagram … en heb hen naar hun tips gevraagd en die in beeld gebracht

Bij ieder hoofdstuk zijn er op het eind ook opdrachtjes te vinden, voor als je dolgraag wil phonetograferen, maar niet goed weet wat. Die opdrachtjes kan je – als je wil – delen op sociale media met de #ikbendephonetograaf. Want de titel van dit boek slaat op iedereen die met z’n smartphonecamera tot de leukste foto’s wil komen.

Je kan het boek kopen in de boekhandel, bij bol.com of uiteraard bij mij! 🙂 (het boek kost 21,99€, met verzendingskost bij 26€)

Ideale cadeautjesboek als je het mij vraagt! 😉