Vandaag was ik te gast bij De Madammen van Radio 2 om er te praten over selfies, smartphonefotografie en De Phonetograaf.
Het was mijn allereerste radio-ervaring, maar ik had me geen aangenamere setting kunnen dromen. Wat een fijne redactieleden en topMadammen waren me dat daar! Heel erg bedankt voor het fijne gesprek, Britt en Cathérine.
Voor diegenen die het gemist hebben en graag eens willen beluisteren/bekijken:

Nog enkele tips om de perfecte selfie te maken:

1. De selfie lens fotografeert altijd in lage resolutie. Die lens is sowieso minder goed dan de lens aan de achterkant van je smartphone.

2. Door de selfie lens komt ook weinig licht binnen omdat ze kleiner is. En als er in smartphone weinig licht binnen krijgt dan krijg je snel ruis op je foto…

3. De afstand: wil je een goede selfie nemen dan moet je je arm zo ver mogelijk uitstrekken. Probeer om zeker 1 meter afstand te houden. Maar meestal ga je je arm iets plooien waardoor je toestel té dicht bij je gezicht komt te staan en de lens het beeld van je gezicht gaat uitrekken. Je arm volledig strekken is dus de boodschap.

4. Kijk echt IN de lens, niet naar het scherm. Veel mensen kijken dus naar het schermpje als ze een selfie nemen. Het resultaat is een foto waarop het lijkt dat je alsof je scheef kijkt.

5. Zoek het licht op. Ga aan een raam staan, zodat het licht op je gezicht valt. Hoe meer licht op je gezicht, hoe frisser je er uit ziet! Weetje: Kim Kardashian heeft een smartphonehoesje met ingebouwde ledlampen. Zo valt het licht altijd mooi op haar gezicht.

Et voila!

Je vindt heel wat tips over het fotograferen met de smartphone in mijn nieuwe boek, de Phonetograaf.
Wil je ook een exemplaar van mijn nieuwe boek? Hier kan je rechtstreeks bij mij eentje bestellen. Je vindt het boek ook in de boekhandel of bij bol.com.

Oh, zeg en kom gerust eens langs op Instagram! 😀