De eerste échte winterochtend van dit najaar. Het moment om in de tuin beelden te schieten met smartphone én macrolens. Omdat ik meer dan één beeld wilde delen, maakte ik een collage.

Dat deed ik met Pixlr.


Het grote voordeel van deze app is dat je de foto’s die je in de collage wil gebruiken, ook kan bewerken in dezelfde app. Dus geen vervelend geswitch tussen verschillende apps. De mogelijkheden binnen de collagetool zijn uitgebreid: 1) veel verschillende layouts, 2) je kan de breedte van de rand tussen de foto’s makkelijk aanpassen, 3) je kan diezelfde randen afronden, 4) je kan de verhouding van je uiteindelijke layout aanpassen en 5) de kleur van je randen kan je zelf instellen (met het pipetje kan je zelfs een kleur uit één van de foto’s selecteren). Ik kies zelf altijd voor een witte, smalle rand.

     Je kan de layout tijdens het maken van je collage aanpassen. Ook kan je de foto’s makkelijk verplaatsen of wisselen met een andere foto in je fotostream.

Bovendien is deze app gratis en beschikbaar voor zowel iOs als Android. Ook niet onbelangrijk.

(Deze foto’s werden alle vier gemaakt met een iPhone 6, voor de foto linksboven en rechtsonder in de collage gebruikte ik ook de extra macrolens.)