Ik ben net terug van een vierdaagse trip naar Barcelona.
Ik ging er naartoe voor een conventie over huwelijksfotografie, maar kon me smartphonegewijs tussendoor ook helemaal uitleven.

Het valt me op hoeveel meer boeiende dingen je ziet in een vreemde stad.
Ik wil mezelf uitdagen om ook beter te kijken in de steden die ik goed ken … of toch dénk goed te kennen.

Ik deel graag alvast even deze drie beelden:


Deze foto nam ik tijdens het oversteken. Het viel me op dat de lucht nog vrij licht was, maar de lichten van de auto’s al brandden. Ik heb de gebouwen ‘recht getrokken’ met de app snapseed. Daar blog ik later uitgebreider over.

Mijn reisgezel was collega-fotograaf Myra, die het gelukkig helemaal niet erg vond om af en toe voor me te poseren. Ik zag deze poort en dacht dat dat wel een leuke achtergrond zou zijn. Toen ik mijn smartphone naar Myra richtte, merkte ik dat de zon van achter het gebouw kwam en ik ‘lensflare‘ in mijn beeld kreeg als ik mijn smartphone in een bepaalde hoek hield. Dat vond ik een mooi effect, omdat de lichtstraal links bovenaan op die manier een soort van ‘spotlight’ op Myra zette.


Bij dit koppeltje vond ik het fijn dat de stelling – waar ik op dat moment onder liep – een soort van kader rond hen vormde. Zo kon ik dit tafereeltje extra in de kijker zetten.

De omzetting naar zwart-wit deed ik met de vrij nieuwe app RNI Films, deze app is jammer genoeg (voorlopig) enkel beschikbaar voor iOS. Een andere app die ik graag gebruik voor kleur- en zwartwit filters is VSCO.

Meer beelden van deze trip verschijnen later deze week op mijn nieuwe instagram-account!

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren