Naast fotografie is mijn andere grote passie illustratie.
Ik vind het dan ook heerlijk om beide media te combineren.
Het is uiteraard niet zo makkelijk om op je smartphone heel fijn en gedetailleerd te tekenen, maar net die beperking vind ik dan ook zo bevrijdend. Met oa. de app You Doodle, zowel beschikbaar voor iOs als Android kan je heel makkelijk rechtstreeks op je gemaakte foto’s tekenen. Het is een heel eenvoudige, gebruiksvriendelijke app met voldoende mogelijkheden in de gratis versie. Je kan upgraden naar de PRO-versie, dan heb je geen reclame pop-ups en beschik je over alle tekentools. Maar zelf heb ik die upgrade nog niet nodig gehad. Ik werk het liefst met wit en zwart en af en toe een extra kleur erbij en dan volstaat het basispakket.
De app is ook beschikbaar voor op de tablet en dat is wel handiger in gebruik. Dan kan je net iets fijner tekenen dan op de smartphone. Maar op de smartphone lukt het ook, al is een pennetje dan misschien handiger dan je vinger.
Je kan ook een handgeschreven boodschap op je foto zetten, ook altijd leuk.
Enkele van mijn maaksels:

Ook eens proberen? Gebruik gerust #ikbendephonetograaf als je je resultaten deelt. Ik ben heel benieuwd naar jullie maaksels. 🙂


Je vindt heel wat dergelijke tips in mijn nieuwe boek, de Phonetograaf.
Wil je ook een exemplaar van mijn nieuwe boek? Hier kan je rechtstreeks bij mij eentje bestellen. Je vindt het boek ook in de boekhandel of bij bol.com.

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Mail me gerust als je ze graag wil gebruiken.
Ooh en kom gerust eens langs op Instagram!