Deze week gaf ik een aantal workshops smartphonefotografie. Aan heel diverse groepen; aan communicatiemedewerkers, aan begeleiders van kinderen en jongeren met beperkingen, aan jonge mama’s, … en dat is zo fijn! Omdat ik op die manier in elke workshop de focus op iets anders kan leggen en mezelf zo ook blijf bijscholen.

Bovenstaande foto maakte ik tijdens een workshop. Ik vertelde net dat de lens in je smartphone een breedhoeklens is en dus niet supergeschikt is voor een close portret of close selfie. Omdat een breedhoeklens wat onflatterende vertekeningen geeft aan de randen van je beeld. En dat je dus beter een portret van op ongeveer 1 meter afstand neemt en nadien bijsnijdt.

Terwijl ik dit vertelde – en ook live demonstreerde – zag ik bijgevolg mezelf op het scherm achter mij en moést in uiteraard deze selfie tot de tweede macht vastleggen. 😉

(De zwart-wit filter gebruikte ik in de app VSCO.)